Om oss

Vi på FB Kedjor utvecklar, tillverkar och säljer högkvalitetskedjor och kringutrustning till industri och offentlig sektor med fokus på säkerhet, resurs- och kostnadseffektivitet.

Sedan starten för över 100 år sedan har vi tagit fram flera nya produkter och utvecklat banbrytande tekniska lösningar. Vi drivs av att ligga i framkant och förverkliga våra många idéer för att med lyhördhet tillgodose de behov vi ställs inför. Vi tillför tekniskt och ekonomiskt mervärde i länken mellan leverantör och kund genom att vara en kompetent och affärsmässig samarbetspartner. Vår vision är: Att vara den självklara partnern och rådgivaren av mekanisk transportörutrustning.

Vi förser dig med den utrustning du behöver, från den minsta till den största kedjan

Låt oss hjälpa dig att effektivisera vardagen! Vi statusbedömer anläggningen på plats, dokumenterar kedjor och kringutrustning och föreslår optimala lösningar för att minimera oförutsedda och kostsamma produktionsstopp.

VÅR VERKSAMHET « stark »

FB Kedjor jobbar bara med kvalitativa produkter som garanterar lång livslängd och säker hantering. För att inte lämna några viktiga detaljer åt slumpen, utför vi givetvis installation och uppföljning av våra produkter. Vi levererar egentillverkade produkter kompletterat med produkter från några av de bästa leverantörerna på området.

TJÄNSTER OCH RÅDGIVNING « pålitlig »

Vi levererar inte bara produkter. Som en av de största leverantörerna av totallösningar och kedjerenoveringar besitter vi en unik kompetens. Den delar vi gärna med oss av! Vi förlänger livslängden och minskar era kostnader för underhåll av transmissioner. Dessutom erbjuder vi även utbildning på kedjor och tillbehör i Eskilstuna och på vår transportörkedjefabrik FB Ketjus Oy, Finland.

PAKETLÖSNINGAR

Ingen verksamhet är den andra lik. Därför erbjuder vi på FB Kedjor kundanpassade paketlösningar. Vi säljer inte bara kedjor utan erbjuder även infästningssystem, måttbestämda längder, paketering, uppmärkning, instruktioner, certifikat, märk- och batchbrickor mm. Allt för att du som kund alltid ska få en kvalitativ och effektiv lösning från början till slut. Våra paketlösningar passar såväl nyproduktion som reparation och underhåll.

LAGERHÅLLNING

Många års erfarenhet av kedjeförsäljning har gett oss de rätta parametrarna för ett välfyllt och optimerat lager. Vi ser det som en självklarhet att skicka din lagerbeställning inom en dag som den inkommer till oss. För att säkerställa din drift har vi även ett stort reservdelslager.

MEDLEM I ADDTECHKONCERNEN « stor »

År 2001 integrerades FB-gruppen, FB Kedjor med sina sex europeiska systerbolag, med teknikhandelskoncernen Addtech, där affärsmannaskap kombineras med spetskompetens. Med utgångspunkt i högteknologiska industrikomponenter och system, skapar Addtech tillsammans med kunder och leverantörer lösningar som leder till såväl bättre produkter som optimerade produktionsprocesser. De lösningar som erbjuds är i många fall kundunika. Addtechs dotterbolag, som var och ett fokuserar på ett begränsat antal nischer, är i flera fall ledande inom sitt verksamhetsområde. Koncernen består av 2200 anställda och 140 dotterbolag med en årlig omsättning på 6,5 miljarder kronor. Läs mer om Addtech: www.addtech.com

Flik_Om oss